La cuina italiana és una de les més exportades del món i alhora una de les que més ha patit els efectes de la globalització, amb canvis a les seves receptes originals en molts països que han perdurat en el temps i que ens han originat una sèrie de mites falsos i absurds sobre la cuina del país transalpí. De fet, vagis on vagis és probable que trobis un restaurant italià, encara que per descobrir si ho és realment, només caldrà que miris el menú que ofereix i els ingredients dels seus plats.

És per això que aquesta vegada, et portem alguns dels falsos mites de la cuina italiana més estesos a Catalunya.

1. La carbonara i la nata

A Catalunya i a Espanya en general, aquells que es fan dir restaurants italians, deixen de ser-ho des del primer moment en que decideixen aplicar-li nata a la deliciosa carbonara. No. No senyores i senyors. La Carbonara no porta nata. La pasta alla carbonara es fa amb ou i formatge parmesà mesclat i panceta, tot llençat amb la pasta calenta, ja bullida. D’aquesta manera, l’ou es va fent amb l’escalfor de la pasta, creant una salsa única. Ah! Tampoc porta ceba ni xampinyons.

2. La cullera per menjar els spaghetti

Un altre dels mites més coneguts és la utilització de la cullera per menjar spaghetti. A Itàlia, si s’empre una cullera serà només per servir la pasta amb una forquilla. Després, aquest estri passa directament a l’aigüera, ja que els spaghetti només necessiten d’una bona forquilla i les ganes de menjar per a gaudir del seu sabor. La manera de gaudir d’uns Spaghetti és rodolant la forquilla de forma vertical, fent que els spaghetti s’enrotllin al seu voltant per a ser menjats. Ah.. Els spaghetti no es tallen!!! Sinó no serien spaghetti, sinó fideus.

3. A Itàlia només es menja pasta i pizza?

Abans de fer un viatge a Itàlia, moltes persones es preocupen pensant que durant la seva estança al país de la bota només menjaran pasta i pizza. I sí realment és, així és perquè ho han volgut ells, no perquè a Itàlia no hi hagi altres possibilitats. El país transalpí, com a país mediterrani, té una cuina variada basada amb molts altres plats típic amb la carn, la verdura i els bons embotits italians com a protagonistes.

4. Per saber si els spaghetti estan fets, s’han de llançar contra la paret

Si el que vols és embrutar la paret de la teva cuina, endavant, llença-hi spaghettis. Però per saber si la pasta està ‘Al Dente’, senzillament, tasta-la.

5. Els spaghetti amb mandonguilles són típics italians

Els spaghetti amb mandonguilles són típics de la pel·lícula ‘La Bella i la bèstia’, però no d’Itàlia. Així doncs, si en un film de Disney veus que també fan pasta carbonara amb nata, no extreguis conclusions precipitades.

6. Per cap d’any, és típic menjar llenties en el moment de les campanades

La nit de cap d’any, els italians tenen costum de menjar llenties cuites com a segon plat per acom

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com