En aquesta terra de vocació agrícola, la cuina regional es basa en els productes de la terra, rics de la influència de les regions veïnes. Molts dels plats característics que van des de la pasta alla Chitarra pallotte (formatge i ous) pasta, polenta, mongetes, i el corder rostit amb turcinelli consistent en budells de corder.
Entre els destacats estan l’oli d’oliva extra verge, la tòfona de Isenia i la pasta de blat dur. També destaca la varietat en la carn com la saggicciotti, paté de fetge i la pampanera Ventricina, la qual és cansalada amb pebrot vermell assecada al forn.
La prerrogativa culinària de la regió són els productes làctics, especialment formatges delicats com el “caciocavallo” i la “stracciata di Agnone” de l’Alt Molise, el fiordilatte de Boiano , la mozzarella de búfala de Venafro o el formatge pecorino del Matese.
Els vins locals són de molt bona qualitat, com el Biferno i el Pentro. Entre els dolços tradicionals, la medalla d’honor la rep la «mostarda d’uva «, melmelada de Molise Camp; mentre que els «cauciuni», pastes farcides de dolç i cigrons; neules farcides, les «peccellate», pastissos farcits amb un extracte de raïm cuit o melmelada; i els «cippillati», raviolis farcits de cireres; són la millor manera d’acabar amb el menjar dolç. Exquisits també els dolços nadalencs.