La pasta, a simple vista, sembla un dels plats més senzills de realitzar, de fàcil elaboració i ràpida execució. No obstant això, l’autentica pasta italiana es realitza amb certs “trucs” que fan que aquesta tingui el seu sabor únic i exquisit.
Comencem pel principi:
Com s’ha de coure?
- Per començar hem de seleccionar una olla gran, amb vores altes.
- Utilitzar suficient aigua, Quan l’aigua comenci a bullir és el moment d’afegir la pasta, es recomana 100 grams de pasta, un litre d’aigua i una cullerada de sal grossa, uns 7 grams per persona. No fa mancada oli ni mantega.
- Remoure la pasta durant la coccions és important perquè no es pegui i provar-la per assegurar-nos que queda “al donin-te”. Dependent de la pasta, el temps de cocció és diferent..
- Quan la pasta aquest feta no deixar la pasta reposar i no afegir aigua freda, s’ha d’escórrer i guardar una mica d’aigua calenta per afegir-la a la salsa.
Com hem de preparar-la?
- La salsa hem de preparar-la abans que la pasta estigui feta, per afegir-la just al moment en què la pasta estigui cuinada perquè es fusionin ben els sabors en el foc.
- Quan preparem la salsa, és convenient no excedir amb els ingredients, com a màxim entre 5 o 8 per conservar el sabor i que aquests siguin nets.
- Existeixen combinacions perfectes entre salsa i forma de la pasta. Les pastes llargues van molt bé amb salsa elaborada amb peix o salsa de tomàquet. Les curtes van molt bé amb carn o verdures. Els macarrons amb salses cremosas o a força de nata…
- Aquestes són algunes de les combinacions clàssiques, encara que també podem esmentar els espaguetis amb la salsa bolonyesa o a la carbonara.
- Per ultimo, no oblidar-se del formatge de rallar, afegir formatge parmesano per damunt li dóna el toc final perquè la nostra pasta sigui autentica i italiana.