El nostre viatge continua. Aquesta vegada ens quedem ens anem a la regió de Puglia. Aquesta zona és coneguda a simple vista com el taló de la bota d’Itàlia, limita amb Basilicata, Campania i Malise. Més de la meitat de la regió està banyada per l’aigua del mar Adriàtic.

La gastronomia de Puglia reflecteix la típica cultura mediterrània meridional, en la qual destaca la importància dels productes frescos locals, amb plats senzills que continuen tradicions de pobles humils. La cucina pugliese és un bon exemple de l’anomenada “cuina pobra” per la senzillesa dels seus ingredients, però que en realitat ofereix receptes plenes de sabor per a tots els gustos que la seva clau resideix en el respecte per les matèries primeres de la màxima qualitat i la importància del bon oli d’oliva.

Com a bona regió tradicional italiana, en Puglia també es viu una gran passió per la pasta, encara que amb les seves característiques pròpies. El que distingeix a la pasta de Puglia és l’ús del blat dur per a la seva preparació, que aporta un caràcter especial als plats, com els Spaghettoni Barilla elaborats amb blat dur, aconseguint així un sabor més saboròs. Les varietats de pasta més populars són de tipus curt i petit, com els orecchiette, base de moltes preparacions típiques. També destaquen els strascinati, mignuicchie, fenescecchie o troccoli, amb receptes tradicionals elevades a l’alta cuina a través dels restaurants locals.

A més de la pasta local, en Puglia mereix la pena provar les pizzes típiques de la zona, que poden recordar en la seva forma més tradicional a la focaccia. Són pizzes de massa més gruixuda i densa, de textura de pa, amb ingredients locals senzills. Destaca una especialitat anomenada puddica pugliese, que consisteix en dues capes de massa farcides de ceba, tomàquet, olives negres i anxoves.

En l’apartat dels formatges es continuen igualment les receptes més tradicionals elaborades amb llet de les granges locals, destacant els de ovella i cabra. Formatges com el cacioricotta salentino, la burrata, la mozzarella o el canestrato pugliese són molt versàtils i s’empren tant per preparar antipasti i salses, com per condimentar plats de pasta, guisats i sopes de carn i peix.

Puglia també és una terra ideal per a llaminers, amb dolços tradicionals en els quals destaca la presència de fruites confitades, mel, licors dolços, xocolata i fruita seca, per exemple amb els ravioli dolços o els bunyols farcits de ricotta. Són delicioses especialitats els boconotti, farcits de xocolata o crema, i els cartellate, delicats dolços preparats amb una fina massa de milfulles, fregida, xopada en licor, mel i aromatizada amb espècies.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com