El menjar italià està considerat un dels millors del món i és el paradigma de la dieta mediterrània.

L’àpat més important pels italians és el el dinar. Tot dinar tradicional comença amb el que es coneix com la antipasta: un aperitiu a base de formatges, olives i d’altres aliments típics de primera qualitat. Després arriba el primer plat, il primo piato, on es serveix qualsevol tipus de pasta. Com a curiositat, la pasta tagliatelle va ser creada en honor als cabells de Lucrecia de Borgia, duquesa de la ciutat de Ferrara.

Les carns i les amanides són les protagonistes de il secondo piato que és el plat principal de l’àpat. Finalment es tanca el surtit de plats amb unes delicioses postres amb una àmplia possibilitat de dolços i altres fantasies: panna cotta, tiramisú, cannoli…

Sens dubte però el plat més famós és la pizza. Existeixen diverses versions d’aquesta recepta universal al llarg de tota la geografia italiana. Hi ha una versió tradicional que en comptes de coure’s al forn es fregeix a la cassola. És la tradicional pizza de Nàpols.

La pizza fins l’any 1889 era considerada un menjar de pobres. Tot això va canviar en el moment en que la reina Marghuerita la va provar i va quedar sorpresa amb el seu gust. La monarca va demanar crear nous tipus de pizza, una de les quals es va batejar amb el seu nom.

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com