Nàpols, capital de la regió de Campània, és la ciutat més poblada al sud d’Itàlia. Ciutat situada entre volcans, té una gran riquesa històrica, artística, cultural i gastronòmica. Grecs, romans, normands i espanyols han deixat la seva empremta a la ciutat. Però malgrat i tenir tants atractius, com és possible que Nàpols no sigui un destí turístic de primera magnitud? Això no deixa de ser una sort pels viatgers; poder gaudir d’una ciutat fantàstica amb tantes coses per veure sense haver-te d’enfrontar a les hordes que inunden les seves cosines al nord del país com Roma.

Nàpols destaca pels seus palaus, esglésies, patrimoni artístic, barris i la seva bulliciosa vida al carrer. Però sobretot destaca perquè és un dels llocs on millor es gaudeix de l’autèntica gastronomia d’Itàlia. Només pel simple fet d’haver inventat la pizza, Nàpols ja mereix una peregrinació en massa de tots aquests als que els hi interessa el menjar. Els més puristes afirmen que les úniques vertaderes varietats de la pizza napolitana són la margarita (amb tomàquet, mozarella i albahaca), i a marinera (amb tomàquet, orenga i all). De fet, a algunes pizzeries de la zona són només aquestes varietats les que serveixen i, quan les tastes, te n’adones que potser no fan falta molts més ingredients. Les pizzeries que cuinen a vera pizza napolitana tenen un distintiu amb la figura d’un arlequí; locals que compleixen unes normes que regulen tots els ingredients que duu la pizza. Aquesta pizza es pot admirar pels seus cantons gruixuts, la irregularitat causada per les bombolles que forma la massa i un centre lleument aquós.

IMG_3826

Però els encants de Nàpols no es redueixen a la seva creació més universal. Després de la pizza, el segon plat mític és el ragú. Una salsa de sabor intens de carn, tomàquet i vi que se sol servir amb pasta. També cal destacar las “sfogliatelle”, o el que seria la màxima expressió de la delicadesa a la que pot arribar la rebosteria italiana; una mena de cargol de pasta fullada farcit de ricotta amb diferents sabors.

Per acabar d’arrodonir els meravellosos sabors de Nàpols s’ha de fer un tast de l’autèntic limoncello, un licor típic de campanià obtingut per la maceració en alcohol de llimones cultivades a la Costa Amalfitana, al Gold de Salerno. S’ha de consumir molt fred o a temperatura ambient per poder apreciar al 100% el seu aroma.

Tu ens fas bategar…! Il Cuore t’estima!

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com