Ens agradaria dedicar un dels primers posts del nostre blog a la terra d’on provenim, a la ciutat de Bergamo. Aquesta petita ciutat és un tresor ubicat al centre de la regió de Lombardía al nord d’Itàlia i es troba dividida en dues zones: la città Alta i la città Bassa, les quals estan connectades per un dels funiculars més antics d’Itàlia. Dues parts d’una ciutat que portem al cor i que pretenem apropar-te amb aquest article i sobretot, amb els plats que elaborem a Il Cuore.

La città Alta és la part més antiga de la ciutat, totalment emmurallada que compta amb edificis i palaus històrics. En canvi, la città Bassa és una zona més moderna, on s’hi troben abundants negocis i amplis bulevards.

Passejar pels carrers de la città Alta és una perfecta opció per a gaudir de la ciutat de Bergamo. La majoria dels carrers són de pedres i bastant empinats però val la pena perdre’s pels seus màgics carrerons, els quals estan plens de restaurants i trattorias on es poden menjar les millors especialitats regionals.

torino copia

La polenta, una de les protagonistes de la gastronomia

Bergamo i la seva província són un territori ric en productes gastronòmics variats i deliciosos en el qual podem trobar una àmplia oferta culinària que va des dels formatges, embotits i dolços a la polenta. Aquest últim producte és un dels productes estrella, ja que el territori bergamasco és també reconegut com la terra de la polenta, que pot ser clàssica o taragna (acompanyada pels excel·lents formatges de la tradició de Bergamo) i que es serveix amb carn de caça o estofat.

Formatges i vins, la millor combinació

Però Bergamo no només és conegut com la terra de la polenta sinó que també és un territori famós pels seus formatges. El branzi, el formai de mut i el taleggio són els tres formatges que representen millor el territori i que alhora són l’acompanyament ideal per la polenta i pels vins del Valcalepio, produïts a la província de Bérgamo i els quals suposen el renaixement de l’enologia a aquestes terres, sobretot a l’inici dels anys 70 quan es va començar a afinar les vinyes. Els vins Valcalepio han aconseguit l’obtenció del prestigiós certificat DOC que certifica la seva qualitat en relació a diversos factors com el seu entorn natural.

Per acompanyar aquests magnífics vins també podem parlar dels primers plats típics bergamascos com els Casonsei de la bergamasca, uns deliciosos raviolis de carn, salame, peres i panses, i els Scarpinocc de Par, un altre tipus de raviolis que són una vertadera delícia.

Bergamo també es coneguda per la seva ‘dolçor’

Pels més llaminers trobem les galetes de Clusone, banyades amb xocolata, les galetes de San Pellegrino, i la famosa Polenta e osèi, el dolç més famós de la regió. Es tracta d’una coca feta amb crema de xocolata, mantega o nous i ron, recoberta per una capa de massapà groguenc. Un autèntic plaer.

Després d’aquest petit recorregut per la nostra terra us convidem a tots a venir a Il Cuore per a que pugueu tastar els millors plats de la cuina italiana. Perquè a Il Cuore estem encantats d’apropar-te la nostra cuina per fer-te arribar tots els sentiments que portem dins del nostre Cuore.

Tu ens fas bategar! Il Cuore t’estima…

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com