Cada país té les seves costums i la cuina és un dels llocs on més es noten les diferències. La cultura parla a través dels menjars i ofereix informació sobre el seu país d’origen. En la gastronomia italiana existeixen un munt de dades curioses i la seva gastronomia. Si vols saber més, continua llegint!

– L’hora del dinar és sagrada: si camines per na ciutat petita entre les 12 i les 14 hores, no veuràs persones al carrer i només sentiràs soroll de plats i coberts. La tradició de respectar l’horari del dinar es dóna més que res a les ciutats de l’interior del país.

– Les etapes del dinar: L’italià es pren molt seriosament el seu menjar. L’hora de dinar comença amb un antipasti, és a dir, amb aperitius com formatges, olives, embotits… Després ve il primo piato, que és el primer plat de pasta. Secondo piato és el plat principal on se serveixen carns diferents amb amanida, verdura… Per últim, es menja una fruita o algun postre dolç.

– Versió fregida de la pizza: Sabies que existeix una recepta de pizza fregida? En lloc de fer-la al forn, a Nàpols es fregeix la massa de la pizza a una cassola fins que s’unfla. Una vegada feta, s’afegeix la salsa de tomàquet fresca, el parmesà i l’alfàbrega.

– La pizza era el menjar del «pobre»: En els seus orígens, la pizza era concebuda com el plat dels pobres. No va ser fins el 1889 quan la reina Margherita d’Itàlia va provar aquesta delícia i va ordenar preparar varis tipus de pizzes. Entre elles, una amb els colors del seu país (el blanc de la mozzarella, el vermell del tomàquet i el verd de l’alfàbrega). Així va ser com el seu consim es va extendre i actualment existeix la pizzamargherita en el seu honor.

– El cafè amb llet només per l’esmorzar: L’italia tradicional només beu cafè amb llet a primera hora del dia i, per norma general, acompanyat d’un croissant o uns galetes simples. Res d’ous, panxeta, pancakes ni estils americans. Un esmorzar simple i ràpid.

– La taula italiana: A l’hora de seure a dinar, a la taula sempre hi ha d’haver aigua, pa i vi. Són 3 elements bàsics que no poden faltar. A més, existeix una superstició que aconsella no col·locar el pa a l’inrevés sobre la taula, ja que podria portar mala sort a la casa.

 

El menjar d’Itàlia és deliciós, però darrere de cada mostrador existeixen moltes dades poc conegudes sobre els plats d’orígen itaià com els que acabes de llegir. Ara ja saps una mica més sobre el menjar que tant t’agrada. T’esperem amb delicioses receptes a Il Cuore.

Deixa’t estimar per nosaltres.

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com