Amb l’arribada de l’estiu volem viatjar amb tots vosaltres a la regió de la Sardenya, un lloc paradisíac per gaudir del bon temps i de tot el que ens ofereix aquesta illa. Situada al cor del Mediterrani, la Sardenya regala un ambient natural únic on el mar reina amb els seus colors. Una illa que captiva amb el seu agrest interior en contrast a les seves fantàstiques platges i les seves atractives extravagàncies. D’entre les seves meravelles, la Sardenya ofereix els seus monuments únics en el món que serveixen de testimoni d’una cultura antiga i misteriosa com el complex de Barumini, a la província de Cagliari, figura en la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. També la Costa Esmeralda que compta amb una petita joia com Porto Cervo o Porto Vecchio que es considerat un dels ports turístics millor equipats del Mediterrani. I Porto Rotondo una de les localitats famoses amb nombroses platges i viles situades enmig d’una magnífica naturalesa.

La cuina sarda satisfà els paladars més exigents amb la seva senzillesa, els seus ingredients naturals i els productes locals de sabors delicats i intensos amb els que s’obtenen receptes delicioses. El blat és l’ingredient principal, amb el qual s’elaboren productes com elaborat com el pane carasau, un pa tradicional de la Sardenya. El blat també el fan servir com a base per fer la famosa malloreddus, els petits gnnochis definits com el plat nacional dels sards, els culurgiones, una espècie de raviolis fets amb farina de blat farcits amb formatge ricotta, ous i safrà, i la fregola, un altre tipus de pasta amb forma esfèrica molt similar de mida al cuscús. Una elaboració típica de la fregola és la fregola alle vongole, amb salsa de tomàquet servida amb cloïsses.

malloreddus

fregolaverablog

 

 

 

 

 

 

 

 

Un altre dels plats imprescindibles és el deliciós porceddu, garrí a la graella servit en safates de suro ruixat amb branques de mirto. La llagosta algueresa també és un plat estrella de la mateixa manera que la bottarga de cabra i la tonyina de Carloforte. La sopa de musclos i els espaguetis amb eriçons de mar també són algunes altres elaboracions típiques. Els embotits i els formatges són els productes locals més saborosos, entre els que destaca el formatge d’ovella sard.

I evidentment, la Sardenya acompanya els seus plats amb un excel·lent Vermentino de Gallura o Cannonau i també amb un fantàstic licor de mirto.

Tu ens fas bategar…! Il Cuore t’estima!

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com