Després de la nostra última visita a la regió de Lazio, ens dirigim cap a la Toscana, situada cap al nord-est centre d’Itàlia.

La Toscana destaca per ser un paisatge de somni gràcies als seus camps verds i els seus encantadors pobles, i inclús ha estat l’escenari de conegudes pel·lícules com l’última entrega de James Bond 007 – Quantum of Solance, Bajo el Sol de la Toscana, La vida és bella o El paciente inglés d’entre altres.

Florència, la capital, és considerada el bressol del Renaixement i a més de la seva esplèndida arquitectura conté representacions d’alguns genis com Botticelli, Leonardo da Vinci, Miquel Àngel, Rafael o Tiziano.

firenze

Si Florència és important, no podem deixar d’esmentar Pisa amb la famosa torre o les localitats que realment conformen l’essència del paisatge de la Toscana. Aquestes són: Lucca, ciutat envoltada per una muralla capaç de robar el cor a tots els seus visitants; San Gimignano, el Manhattan toscà; Montepulciano, dividit entre l’època medieval i la rencentista; Volterra , Moterrigioni, en aquest cas també plató de la pel·lícula Gladiator: Pienza, la ciutat renaixentista més petita del món; Montefiorale, pura essència de l’època medieval; Pitigliano, localitat que s’ha guanyat el sobrenom del Jerusalem de la Toscana; Montalcino o Giglio Castello, preciosa localitat costanera.

Totes aquestes increïbles urbs formen un meravellós paisatge digne d’adminar per qualsevol visitant però, si alguna cosa cal destacar en aquesta regió, és la seva gastronomia i el seu enoturisme.

La Toscana destaca per ser la terra del bon vi, molts d’ells amb fama internacional, com el Chianti o el Vin Sant. Destaca per una vinya autòctona que es diu Sant Giovese i moltes denominacions d’origen on aquesta vinya se sol barrejar amb altres vinyes com els Cabernet o Merlot.

La gastronomia es caracteritza per aliments preparats amb ingredients saludables. Entre els seus productes estrella cal destacar les carns fresques, poc cuites (a sang) i procedents dels vivers del «Valdarno» o del «Mugello» (dues zones pròximes a Florència) i l’oli d’oliva. Les oliveres que conformen el paisatge toscà produeixen un oli extra verge de tan bona qualitat que es pot assaborir també cru. Els italians ho acostumem a usar en tots els nostresa plats.

pappa-al-pomodoro-0041

Entre els plats més famosos de la regió destaquen: l’entremès toscà, format per torrades de fetge i embotits mixtos, la papa al pomodoro o li pappardelle (espècie de tallarines però més amples a força de pasta amb ou) al senglar (animal selvàtic que encara es troba en els boscos de la Toscana) o la llebre. O bé condimentades amb altres ingredients més clàssics: fongs porcins, ragù, carxofes, salsitxa, etc.

Tu ens fas bategar…! Il Cuore t’estima!

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com