De la regió de Lombardía anem a la regió de Lazio, ubicada al centre d’Itàlia, la qual té com a capital la ciutat de Roma. Aquesta regió també és coneguda com la regió de les termes, ja que la seva pròpia història està molt lligada a les nombroses fonts d’aigua curativa. Conèixer i descobrir aquest territori és com llegir un llibre d’història envoltat d’un magnífic patrimoni cultural, de grans riqueses naturals i sobretot d’una gastronomia excepcional.

La gastronomia de Lazio està composta per sabors intensos i profunds, plats simples i molt propers a la terra. Un entremès típic és les bruschetta, un atipasto que consisteix en pa torrat amb oli d’oliva i all. Les variacions poden incloure ingredients com el tomàquet, les verdures, la carn curada i el formatge, tot i que la versió més popular és la Bruschetta pomodoro amb alfàbrega, tomàquet, all, ceba i mozzarella.

csm_04-01-06-02-0001-bruschetta_f39dc2c0b3csm_04-01-06-02-0001-bruschetta_f39dc2c0b3 copia

Els gnocchi, els fettuccine, els pappardelle o els espaguetis a la Amatriciana, amb el seu sabor a guanciale (galta de porc) són alguns dels plats típics de pasta que caracteritzen la regió. Però hem de destacar els spaghetti alla Carbonara, ja que es considera un plat provinent de Roma. Els espaguetis a la carbonara són un dels plats més versionats arreu del món, però l’autèntica recepta italiana és amb ou, formatge d’ovella i cansalada. També hi ha plats a base de xai i hortalisses com la tripa trasteverina, la coda a la vaccinara o la saltimbocca a la romana, que són la vertadera essència de la cuina típica local.

Alguns dels productes estrella d’aquesta terra són la carxofa romana, la porchetta a base de carn de porc rostit, les olives negres de Gaeta, l’oli d’oliva de Sabina i les castanyes dels Monti Cimini. I pel que fa als formatges destaquen sobretot els de llet d’ovella com el pecorino romano, el ricotta i el formatge caciotta.

Son nombrosos els vins DOC de la regió de Lazio que acompanyen els gustosos plats de la cuina tradicional. Entre ells podem trobar el vi Aprilia, l’Aleatico de Gradoli, els vins del Castelli Romani i Colli Albani i el Montefiascone Est! Est! Est!, que rep el seu nom per una llegenda transmesa durant molts de segles. Una llegenda que diu que un abat, durant els seus viatges, va encarregar a un criat que marqués les tavernes amb el millor vi escrivint la paraula Est a les parets de l’edifici . A les tavernes de Montefiascone, impressionat per la qualitat del vi ofert, el criat va escriure Est, Est, Est, tres vegades, per subratllar l’òptima qualitat del vi.

Tu ens fas bategar…! Il Cuore t’estima!

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com