Aquesta vegada a Il Cuore viatgem cap el Piamonte, la terra de les muntanyes. Una regió de la Itàlia nord occidental a la frontera amb Suïssa i França. Coneguda com la terra de les muntanyes pel fet d’estar rodejada pels Alps on trobem els pics i glacials més grans d’Itàlia.

Piamonte és una regió molt fèrtil en l’àmbit agrícola. No obstant això, el seu principal motor econòmic és la indústria. Es tracta d’una de les regions més industrialitzades d’Itàlia, especialment en el sector químic, alimentari i tèxtil.

gorgonzola-cheese-walnuts_0

Pel que fa a l’alimentació, ens trobem en una regió molt rica. Les seves terres estan impregnades de l’aroma que emanen de les peres, ametlles i avellanes.

El sòl és apropiat per a la cria d’animals vacums, òptims per l’elaboració de productes làctics. Per aquest motiu, s’entén que allà sorgeixin formatges d’alta qualitat com el gorgonzola, Chastèlmanh o rabbiola.

Una característica de la cuina piamontesa són els entrants, l’ús notable de la mantega, el consum de verdures crues i les trufes. Els entrants, freds o calents, són sovint autèntics primers plats amb carn, embotits, verdures saltades, amanida de vegetals i carn. Un plat típic de la cuina piamontesa són els tallarins o tagliolini a l’ou amb mantega daurada i trufes. També els risottos, típics de la zona sur-oest, una de les productores més grans d’arròs a Europa.

Tu ens fas bategar…! Il Cuore t’estima!

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com