La pizza és, potser, l’aliment més desitjat al planeta. Només els americans consumeixen l’equivalent a 100 hectàrees de pizza al dia! Avui us deixem unes pautes perquè pugueu reconèixer l’autèntica pizza italiana.

  1. El terme pizza va aparèixer, per primera vegada, en un text llatí en la ciutat del sud de Gaeta, el 997 AC.
  2. En l’Antiga Grècia es menjava un pa aplanat semblant a la focaccia. Se l’anomenava ‘plakous’, i l’assaborien amb herbes, ceba, all i formatge per sobre.
  3. La pizza moderna es va desenvolupar fins el segle XVII a la ciutat de Nàpols. En el passat, el tomàquet no formava part de les pizzes com ara. Es va començar a utilitzar aquest vegetal després que Amèrica va ser descoberta. Va ser el 1889 quan se li va afegir el formatge.
  4. Als seus orígens, la pizza era concebuda com el ‘plat dels pobres’. L’any 1889, la reina Margherita d’Itàlia va provar aquesta delícia i va quedar meravellada encarregant una amb els colors del seu país (el blanc de la mozzarella, el vermell del tomàquet i el verd de l’alfàbrega). Així va ser com el seu consum es va estendre a tots els estrats de la societat i per això existeix la pizza Margarita’ en el honor seu.
  5. L’any 2001, astronautes de l’Estació Espacial Internacional van demanar una pizza a una famosa cadena comercial i se la van enviar. Fer-la arribar a l’espai va tenir un cost d’un milió de dòlars.
  6. La més cara del món és italiana, es diu Luigi XII en honor al conyac Lluis XII Rèmy Martin i té un cost al voltant de 8.300 euros. Va ser creada pel xef Renato Viola i els seus principals ingredients són la farina biològica certificada, sal rosa australiana, llagosta, tres tipus de caviar, ous de peix i conyac.
  7. Les dones solen deixar millor propina als repartidors que els homes.
  8. El dia de la setmana en què se sol menjar més és el dissabte a la nit.
  9. Científics italians asseguren que menjar pizza redueix el risc de càncer. Sembla ser que el secret són els licopens, un químic antioxidant dels tomàquets que protegeix contra el càncer i és el causant del color vermell d’aquest fruit.
  10. Probablement no ho saps però existeix el teorema de la pizza; aquest diu que “la suma de les àrees dels sectors impars iguala a la suma de les àrees dels sectors pars”, sigui el que sigui que això significa 😉

El menjar d’Itàlia és deliciós i cada vegada més conegut arreu del món. Ara ja saps una mica més sobre el menjar que tant t’agrada. T’esperem amb delicioses receptes a Il Cuore.

Deixa’t estimar per Il Cuore!

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com