La pizza és, potser, l’aliment més desitjat al planeta. Només els americans consumeixen l’equivalent a 100 hectàrees de pizza al dia! Avui us deixem unes pautes perquè pugueu reconèixer l’autèntica pizza italiana.
- El terme pizza va aparèixer, per primera vegada, en un text llatí en la ciutat del sud de Gaeta, el 997 AC.
- En l’Antiga Grècia es menjava un pa aplanat semblant a la focaccia. Se l’anomenava ‘plakous’, i l’assaborien amb herbes, ceba, all i formatge per sobre.
- La pizza moderna es va desenvolupar fins el segle XVII a la ciutat de Nàpols. En el passat, el tomàquet no formava part de les pizzes com ara. Es va començar a utilitzar aquest vegetal després que Amèrica va ser descoberta. Va ser el 1889 quan se li va afegir el formatge.
- Als seus orígens, la pizza era concebuda com el ‘plat dels pobres’. L’any 1889, la reina Margherita d’Itàlia va provar aquesta delícia i va quedar meravellada encarregant una amb els colors del seu país (el blanc de la mozzarella, el vermell del tomàquet i el verd de l’alfàbrega). Així va ser com el seu consum es va estendre a tots els estrats de la societat i per això existeix la pizza Margarita’ en el honor seu.
- L’any 2001, astronautes de l’Estació Espacial Internacional van demanar una pizza a una famosa cadena comercial i se la van enviar. Fer-la arribar a l’espai va tenir un cost d’un milió de dòlars.
- La més cara del món és italiana, es diu Luigi XII en honor al conyac Lluis XII Rèmy Martin i té un cost al voltant de 8.300 euros. Va ser creada pel xef Renato Viola i els seus principals ingredients són la farina biològica certificada, sal rosa australiana, llagosta, tres tipus de caviar, ous de peix i conyac.
- Les dones solen deixar millor propina als repartidors que els homes.
- El dia de la setmana en què se sol menjar més és el dissabte a la nit.
- Científics italians asseguren que menjar pizza redueix el risc de càncer. Sembla ser que el secret són els licopens, un químic antioxidant dels tomàquets que protegeix contra el càncer i és el causant del color vermell d’aquest fruit.
- Probablement no ho saps però existeix el teorema de la pizza; aquest diu que “la suma de les àrees dels sectors impars iguala a la suma de les àrees dels sectors pars”, sigui el que sigui que això significa 😉
El menjar d’Itàlia és deliciós i cada vegada més conegut arreu del món. Ara ja saps una mica més sobre el menjar que tant t’agrada. T’esperem amb delicioses receptes a Il Cuore.