Aquest cop anem de l’illa de la Sardenya a l’illa més gran d’Itàlia, Sicília. Banyada pel mar Jònic, el mar Tirrena i el Mediterrani, la regió de Sicília és considerada una de les joies del sud d’Itàlia en la que la naturalesa ha destinat totes les seves meravelles: muntanyes, turons, i especialment el mar, amb la seva transparència, els seus fantàstics colors i la bellesa dels seus fons marins.

És una terra que ofereix uns escenaris, olors i sabors únics i intensos i que ofereix una multitud de llocs que visitar els quals combinen la naturalesa amb la història i la tradició. D’entre les meravelles d’aquest territori destaquen els volcans com l’Etna, el volcà actiu més gran d’Europa. Les seves espectaculars erupcions han creat amb el pas dels segles uns paisatges únics en el món.

Un altre tresor de la regió certificat per la UNESCO és la zona arqueològica de Agrigento, una de les ciutats més importants de la Magna Grecia, en la qual es troba la famosa Vall dels Temples envoltada d’oliveres verdes, ametllers i magnífiques vinyes.

La exuberància i la calor d’aquesta terra també condimenten la cuina italiana, amb la qual expressen la passió i l’atenció que els autòctons posen per aconseguir uns sabors autèntics. Com a entrants podem trobar els arancini d’arròs, boles d’arròs farcides amb diversos ingredients, els cazzilli, boníssimes croquetes de patata i els crispeddi de Catania, un mos dolç fet originalment pels monjos de Catania.

dsc_0167 pasta

Els plats amb albergínia com a ingredient principals són molt comuns en aquesta regió com per exemple la caponata, la pasta alla norma i la famosa parmigiana. També els primers plats amb peix com el cuscús a la trapanensa, la pasta amb sardines o la ‘cca muddica i totes les elaboracions amb pasta i atún, peix espasa o lluç. Pel que fa a la carn, els sicilians l’utilitzen com a protagonista de plats com les badduzze, una espècie de mandonguilles o el beccafico ‘nna cipudda. I per acabar, la pastisseria siciliana és ideal per acabar de la millor manera un àpat sempre amb ingredients indispensables com la ricotta i la pasta d’ametlles .

L’oli d’oliva extra verge, les sucoses taronges sanguines i el dolç raïm de Canicatti, els tomàquets i les alcaparres de Pantelleria, les figues i les olives de Nocellara del Belice són excel·lències que caracteritzen la gastronomia siciliana. I com a tota regió d’Itàlia no ens podem oblidar dels seus famosos formatges, eom el Ragusano i el pecorino, o dels saborosos embotits, com el salame de Sant’ Angelo, o dels productes de panaderia com el pa de Dittaino. I evidentment, acompanyat per uns excel·lents vins sicilians com el Marsala, el Trapani, Belice o Vittoria.

Tu ens fas bategar…! Il Cuore t’estima!

 

 

 

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com