La pasta és un dels aliments més habituals i acceptats gràcies a que admeten multitud de preparacions i són fàcils de fer.
La varietat de tipus de pastes alimentàries es immensa. La pasta fresca és aquella que, un cop elaborada, no se sotmet a un procés d’assecat final, pel que presenta una humitat del 30%. Es comercialitza recent elaborada i el seu període de conservació.
També hi ha pastes enriquides a les quals se les ha afegit algun ingredient com gluten, soja, ous, llet o verdures per augmentar el seu valor nutritiu. Alguns ingredients proporcionen color, com l’ou (groc brillant), tomàquet (vermell) o espinacs (verd).
A més, podem trobar pasta farcida, a la qual se li afegit un farcit que pot estar fet amb carn, peix, verdures, pa ratllat, ous o greixos. Entre els tipus de pasta farcida més coneguts es troben els canelons, els tortellini, els ravioli.
La pasta també es pot classificar en funció de la forma, on trobem pastes enrotllades en madeixes o nius, pastes llargues (espaguetis, macarrons o tallarines), o pastes laminades (lasanya, canelons). A més, hi ha un gran nombre de pastes tallades en diferents formats.
En definitiva, la pasta no té una forma fixa. Segons el dia la pots moldejar d’una manera o una altra.
Quin tipus de pasta us agrada més? A Il Cuore en tenim molts tipus de pasta, ja sigui seca o farcida, les quals pots acompanyar amb unes salses especials per fer que la teva experiència al nostre restaurant sigui perfecta.